“Citta Slow” Olmanın Faydaları

Geçen ay karayollarında geçirdiğim zaman boyunca, trafik akışının içinde taşıtlardan kaçamayarak canını kaybetmiş çok sayıda hayvan gördüm; kedi, horoz, tavşan, kirpi, yılan… Kaplumbağaların ise bir çok yerde durumu “kurtardkları”na tanık oldum. Yavaş, ama çok yavaş ilerleyen kaplumbağa adeta yolda duran bir tümsek gibi algılanınca, kıymetli otomobillerini riske atmak istemeyen sürücüler, kaplumbağanın sağından ve solundan geçerek canını korumuş oluyorlar. Ağır olmanın faydası…
Sığacık/Seferihisar’ı boşuna Citta Slow yapmadı başkanı.

2 comments

  1. Şirket yönetenler, hızla moda yönetim akımlarını özümsemeden uygulamaya çalışan sonradan görme chief manager ‘lar belki biraz kaplumbağa stratejisi de geliştirseler iyi olur… hız her zaman hayat kurtarmıyor… çok doğru… işte aslında burada durumsallık faktörü çıkıyor ortaya, hızlı mı , yavaş mı olmak bizi yaşamda tutuyor? Durumuna göre.

  2. Kaplumbağaların yaşamda kalması yavaş adımlarına bağlı , ama belki de çoğu kez sert kabuklarına …aslında durumsallık belki de yaşamda kalmanın özü…bu kişisel yaşamdan, business a her alanda böyle, hızlı olman gereken noktada hızlı … yavaş olman gereken noktada yavaş, ama emin adımlarla ilerlemek. kaplumbağa orada stratejik davrandığını bilmiyor ama bu pekala bir şirket yönetim felsefesi bile olabilir.